Mustig Köttfärssås med Pasta
En tallrik med kokt pasta och rik köttfärssås i en röd skål.
Ingredienser
- 2 dl 2 dl vatten
- 1 1 gullök
- 400 gram 400 g krossade tomater
- 1 krm 1 krm svartpeppar
- 1 msk 1 msk olivolja
- 400 gram 400 g Köttfärs
- 2 msk 2 msk tomatpuré
- 2 tsk 2 tsk salt
- 1 1 vitlöksklyfta
- 500 gram 500 g pasta
Gör såhär
- Hacka löken fint och pressa vitlöksklyftan.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna och tillsätt löken. Fräs på medelvärme i ca 3 minuter tills löken mjuknat.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått en fin färg.
- Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Rör om ordentligt.
- Tillsätt vatten, salt och svartpeppar. Rör om igen och låt puttra på svag värme i ca 30 minuter, tills såsen tjocknat och smakerna har blandats väl.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera pastan med köttfärssåsen.