Kyckling i krämig tomatsås

En skål med kyckling i krämig tomatsås

Kyckling i krämig tomatsås

Ingredienser

  • 400 g Spaghetti, torkad
  • 400 g Krossade tomater, konserverade
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 4 st Kycklingfiléer
  • 2 msk Färsk basilika, hackad
  • 1 klyfta Vitlök, finhackad
  • 2 msk Olivolja

Gör såhär

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt kycklingfiléerna och stek dem i ca 5 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ta upp dem och lägg dem åt sidan.
  3. Tillsätt vitlöken i stekpannan och stek den i ca 1 minut, tills den är mjuk och doftande.
  4. Tillsätt krossade tomater och torkad oregano i stekpannan. Låt allt sjuda och koka i ca 10 minuter, tills såsen har tjocknat något.
  5. Rör i crème fraiche och låt allt sjuda i ytterligare 2-3 minuter, tills såsen är varm och krämig.
  6. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i stekpannan och täck dem med såsen. Låt allt bli varmt i ca 2-3 minuter.
  7. Servera kycklingfiléerna och såsen tillsammans med kokt spaghetti och toppa med färsk basilika.