Kyckling i krämig tomatsås
En skål med kyckling i krämig tomatsås
Ingredienser
- 400 g Spaghetti, torkad
- 400 g Krossade tomater, konserverade
- 1 tsk Svartpeppar
- 1 dl Crème fraiche
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Torkad oregano
- 4 st Kycklingfiléer
- 2 msk Färsk basilika, hackad
- 1 klyfta Vitlök, finhackad
- 2 msk Olivolja
Gör såhär
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt kycklingfiléerna och stek dem i ca 5 minuter per sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ta upp dem och lägg dem åt sidan.
- Tillsätt vitlöken i stekpannan och stek den i ca 1 minut, tills den är mjuk och doftande.
- Tillsätt krossade tomater och torkad oregano i stekpannan. Låt allt sjuda och koka i ca 10 minuter, tills såsen har tjocknat något.
- Rör i crème fraiche och låt allt sjuda i ytterligare 2-3 minuter, tills såsen är varm och krämig.
- Lägg tillbaka kycklingfiléerna i stekpannan och täck dem med såsen. Låt allt bli varmt i ca 2-3 minuter.
- Servera kycklingfiléerna och såsen tillsammans med kokt spaghetti och toppa med färsk basilika.