Kyckling-curry
En skål med kyckling-curry.
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 0.5 Salt
- 1 tesked Currypulver
- 500 gram Kycklingfilé
- 1 burk Kokosmjölk
- 0.5 Svartpeppar
- 1 Grön paprika
- 1 Röd paprika
- 1 burk Krossade tomater
- 500 gram Ris
- 2 Vitlöksklyftor
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i en stor stekpanna på hög värme tills de är genomstekta. Ta sedan ut kycklingen ur stekpannan och lägg den åt sidan.
- Hacka löken och vitlöken, och skär paprikan i bitar. Fräs lök och vitlök i stekpannan i ca 2 minuter, tillsätt sedan paprika och fräs i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater och currypulver till stekpannan. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda på medelhög värme i ca 10 minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och låt sjuda på medelhög värme i ca 5 minuter, tills kycklingen är genomvarm.
- Servera kyckling-curryn tillsammans med riset.