Kyckling-curry

En skål med kyckling-curry.

Kyckling-curry

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 0.5 Salt
  • 1 tesked Currypulver
  • 500 gram Kycklingfilé
  • 1 burk Kokosmjölk
  • 0.5 Svartpeppar
  • 1 Grön paprika
  • 1 Röd paprika
  • 1 burk Krossade tomater
  • 500 gram Ris
  • 2 Vitlöksklyftor

Gör såhär

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i en stor stekpanna på hög värme tills de är genomstekta. Ta sedan ut kycklingen ur stekpannan och lägg den åt sidan.
  3. Hacka löken och vitlöken, och skär paprikan i bitar. Fräs lök och vitlök i stekpannan i ca 2 minuter, tillsätt sedan paprika och fräs i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och currypulver till stekpannan. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda på medelhög värme i ca 10 minuter.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och låt sjuda på medelhög värme i ca 5 minuter, tills kycklingen är genomvarm.
  7. Servera kyckling-curryn tillsammans med riset.