Krämig kycklingcurry

Krämig kycklingcurry

Ingredienser

  • 2 cm Färsk ingefära
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 st Tomater
  • nypa Peppar
  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 tsk Salt
  • 1 st Röd lök
  • 2 msk Currypaste
  • 4 dl Jasminris
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 4 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Färsk koriander

Gör såhär

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Finhacka löken, vitlöksklyftorna och ingefäran.
  3. Fräs löken i lite olja tills den är mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt ingefära och vitlök, och fräs i ytterligare 1-2 minuter.
  5. Lägg i kycklingen och currypastan och fräs tills kycklingen fått färg.
  6. Häll i kokosmjölk och smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 15 minuter.
  7. Tärna tomaterna och tillsätt dem i grytan. Låt sjuda ytterligare någon minut så att tomaterna blir varma.
  8. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Smaka av grytan med salt och lite peppar.
  10. Servera grytan tillsammans med ris och färsk koriander på toppen.