Ingredienser
- 2 cm Färsk ingefära
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 2 st Tomater
- nypa Peppar
- 4 st Kycklingfiléer
- 1 tsk Salt
- 1 st Röd lök
- 2 msk Currypaste
- 4 dl Jasminris
- 2 st Vitlöksklyftor
- 4 dl Kokosmjölk
- 1 msk Färsk koriander
Gör såhär
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Finhacka löken, vitlöksklyftorna och ingefäran.
- Fräs löken i lite olja tills den är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt ingefära och vitlök, och fräs i ytterligare 1-2 minuter.
- Lägg i kycklingen och currypastan och fräs tills kycklingen fått färg.
- Häll i kokosmjölk och smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 15 minuter.
- Tärna tomaterna och tillsätt dem i grytan. Låt sjuda ytterligare någon minut så att tomaterna blir varma.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Smaka av grytan med salt och lite peppar.
- Servera grytan tillsammans med ris och färsk koriander på toppen.