Enchilada gratäng
En bild på en het och läcker enchilada gratäng.
Ingredienser
- 1 msk Olivolja
- 1 Gul lök
- 1 krm Svartpeppar
- 5 dl Enchiladasås
- 500 g Nötfärs
- 1 krm Salt
- 2 Vitlöksklyftor
- 150 g Riven cheddarost
- 8 st Tortilla
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader C.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Hacka löken och vitlöken och stek dem i oljan tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt nötfärsen, salt och peppar, och stek tills färsen är genomstekt och brun.
- Tillsätt enchiladasåsen och rör om tills allt är väl blandat.
- Ta bort stekpannan från värmen.
- Ta en ugnsform och täck botten med lite enchiladasås.
- Ta en tortillabröd och lägg en sked av färsblandningen på mitten.
- Rulla ihop tortillan och lägg den i ugnsformen.
- Upprepa steg 8-9 tills alla tortillor är använda och färsblandningen är slut.
- Häll resten av enchiladasåsen över tortillorna och strö över den rivna cheddarosten.
- Stek i ugnen i cirka 20 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
- Ta ut ugnen och servera direkt.